Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. szeptember 11., szerda

A koordinált indulás kérdése ne legyen sem üzengetés, sem pedig kampányszagú

2019.09.11. Kaposvár

Én személy szerint nem tartom jó ötletnek, ha az a látszat, hogy a jelöltállító szervezetek közül az egyik, a még nyitott  koordinált visszalépés kérdését megpróbálja kampányelemmé tenni.
Nem a közösségi háló tartalma kell az legyen!
Rossz üzenet ez a választók felé!

Ha minden egyes lépés először a közösségi hálón jelenik meg, akkor az egyrészt a teljes bizalom hiányát tükrözi, másrészt azt a látszatot kelti mintha nem volna több mint kampányelem.

Egészen konkrétan most arról beszélek, hogy ma a PSZP is, mint jelöltállító szervezet, és Kerepesi Tibor is feltett a közösségi hálóra egy újabb elképzelést.
Már az első sem biztos, hogy szerencsés volt, bár indokolható, ott volt egy sajtótájékoztató, kiment, majd elment hivatalosan is. Ok! Így esett, hát így lett!
De ezt nem kellene meghonosítani!
A mai, sűrűn közzétett újabb ajánlat, amiben a PSZP bevonná harmadik félként a Kaposfüredi Szőlősgazdák Egyesületét is már részemről kifogásolható.
Tisztázva lett az ajánlat előtt, hogy esetleg a KE tárgyal-e a KSZE-vel?
Mert ha esetleg igen, akkor csatlakozási szándékot kellett volna bejelenteni mindkét egyesület felé egy ajánlat kíséretében. És nem a közösségin.
Ez így, ebben a formában, az ajánlat fenntartásával, konkrét tárgyalási időpont megjelölésével nyílt közösségi hálón a választók orra előtt inkább kampányízű mint más.
Veszélyes!
A PSZP úgy kezdi ezt a felhívást, hogy:
"Az ellenzéki oldalon álló Polgári Szabadság Platform, Kaposváriakért Egyesület és a Kaposfüredi Szőlősgazdák Egyesülete kezdjen háromoldalú ...
Ez így igaz és a fő hangsúly az "ellenzéki oldalon álló"!

A legfőbb hangsúly viszont az ellenzéki szavazó!
Márpedig sokan csikorgatják a fogukat amiatt, hogy nem egy az egy ellen a felállás, és sokan gondolják azt, nem valósult meg a teljes összefogás. Semmiképp nem szerencsés azt mutatni a választók felé, hogy nincs bizalom egymás iránt, sem azt, hogy a kialakult helyzetet az egyik ellenzéki fél saját kampányára akarja felhasználni.
Mert akár ez is lehet a látszat!
A PSZP azt mutatja a választók felé, hogy ők az igazi összefogás pártiak és a többieken múlott a nem. Pedig ez soha nem ennyire egyszerű.Soha nem egyen áll a vásár! Ha igen, akkor az diktátum!
Nem jó ez így, mert sok lesz a kárvallott! Szavazók közt is, mert nem tovább kell őket bizonytalanítani, hanem erősíteni a hitük a győzelemben. És bíz, aki abba a színben fog feltűnni, hogy ellenzékiként nem a jelenlegi városvezetéssel foglalkozik, hanem más ellenzéki résztvevőkre próbál nyomást gyakorolni és áttolni a megállapodás hiányának teljes felelősségét és ezzel gyengíti mások pozícióit, az szintén kárvallott lesz.

Nincs már más út! Nyílt sisakkal egymást támogatni és nyílt sisakkal a választók felé!
No meg hittel! A győzelembe vetett töretlen hittel!

Én is tudnék tenni javaslatot, ami erősen gesztus értékű lenne a felajánló részéről, de nyilvánosan nem teszem meg. No meg nem is az én dolgom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése