Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. szeptember 22., vasárnap

Figyelemre méltó találkozó

2019.09.20. Kaposvár

Mint ahogy arról már a kpsvr beszámolt, Horváth Ákos meghívására és felkérésére rövid előadást tartott az érdeklődők számára Bod Péter Ákos.
Bod Péter Ákost úgy vélem nem kell bemutatni Magyarországon, és mostanra már szerintem Horváth Ákost sem Kaposváron.
Én most veszem a bátorságot és megpróbálom egy más szemszögből megközelíteni a találkozót.

Bod Péter Ákos, előadásának egy szakaszában beszélt arról a mostani kormányzatot érintő kritikáról, hogy előnyben részesíti a gigaberuházásokat, amit előszeretettel osztanak a haveri körnek, s nem hozza helyzetbe a kis- és középvállalkozásokat.

Horváth Ákos hasonlóképp gondolkodott erről, amikor rövid válaszában felemlítette Kaposvár városvezetésének valamikori döntését, amikor úgy hozta ide a multikat a kereskedelembe, hogy meg sem próbálta helyzetbe hozni a hazai, helyi vállalkozókat azzal, hogy megkérdezi, tudnátok valami hasonlót? Talán tudtak volna. Talán nem.
De itt a lényeg az, amit Horváth Ákos hirdetett meg: - "A városvezetői gondolkodásnak 180 fokos fordulatot kell vennie a lakosság irányába."

S most érkeztem el ahhoz a más megközelítéshez. Miért is fogadta el a felkérést Bod Péter Ákos? Miért is jött el Kaposvárra s tartott előadást a megjelent kb. hatvan fő előtt?

Bod Péter Ákos munkásságát, tudását kicsit is ismerve ennek a gesztusnak oka kellett legyen!

Az ok pedig nemigen lehetett más mint az, hogy a meghívó és a meghívott közti korábbi beszélgetések során kiderült, voltak, vannak  figyelemreméltóan hasonló pontok.

Ha így jobban tetszik, akkor Horváth Ákos városvezetési elképzelései felkeltették Bod Péter Ákos figyelmét! Nos? Talán ezen érdemes elgondolkodni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése