Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. szeptember 26., csütörtök

A rezsim hajója

Íme egy hajóroncs. Íme, ez a rezsim hajója.
Már rég megfeneklett, csak még a felszínen van. Nem úszik már. Tehetetlen roncs. Felszínen van, mert tartja a zátony és kíméli az alacsony vízállás. Ahhoz, hogy eltűnjön végre, semmi más nem kell, mint egy nagyobb víz ami lesodorja a zátonyról és elmerül örökre. Az a víz a szavazó!

Igen a szavazó az az erő, ha úgy tetszik a víz, amelyik el tudja mosni, le tudja mosni a rezsim hajóját. Itt Kaposváron is az az erő.

Emiatt rossz olvasni efféle véleményeket:
-"Amennyiben a KE és a PSZP nem jut egyezségre a választáson sokan nem veszünk részt."

Én megértem azt is, hogy a tisztelt választó fel van háborodva mert a megegyezés hiánya nem egyezik az elképzeléseivel, azt is megértem, hogy nem érdekli az, ki miatt is nincs megegyezés, azt is megértem, egy ellenzéki jelöltet szeretne látni a papíron, azt is megértem, hogy visszalépéseket követel. De!
De azzal nem értek egyet, hogy ez a helyzet egyértelmű Fidesz győzelmet hoz. Azzal meg pláne nem, hogy akkor el sem megy szavazni. Miért nem?

Mint mondottam, a választópolgár a víz! Ha elmarad a víz, elmarad az ár, akkor a roncs ott marad ahol van. Az a jó megoldás?
Jó megoldás konzerválni a roncsot rosszul értelmezett sértettségből, semmint körüljárni a témát és saját döntést hozni? Nem olyan a helyzet ma Kaposváron, hogy egy egészen csekélyke figyelemmel, kevés informálódással, némi idő rááldozásával el ne lehetne dönteni azt, hogy ki az esélyes, hogy ki az akivel le lehet váltani a Fidesz roncsán üldögélő "matrózokat", és a kapitányi hídon ácsorgó "semmi nem érdekel igazán kapitányt". Ugyan mi érdekelné és miért? Onnét a hídról már rálát a "kincse szigetére" arra a sok földi jóra ami rá vár ha eltűnik alóla a roncs.

Kaposvárnak egy új "kapitány" kell! Kell még néhány új matróz, pár régi akik ismerik a hajóépítés és a hajózás rejtelmeit, és bevezetik az újakat.
Ha mi választók (az ár) lesöpörtük a roncsot, összeállítottuk az új legénységet, akkor ők majd megépítenek egy új hajót, azt vízre teszik, nem pedig zátonyra, és szélirányba állítják. És ha majd a későbbiekben valami nem tetszik akkor nem kell megint negyedszázadra elfelejteni, hogy " ... a víz az úr!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése