Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. szeptember 15., vasárnap

Ember! Piszkosul nem értelek!

Egyes magukat ellenzékinek valló személyek viselkedése, szövege számomra megfejthetetlen.
Sem a szövegük, sem a viselkedésük nem ellenzéki!
Akkor vajon mitől azok? Azok?
Ha azok, akkor tudják, hogy úgy viselkednek mint az elefánt a porcelánboltban?
Törnek, zúznak, szellentenek és néha oda szarnak ahová állítólag tartoznak!
Nekem az egy nagy rejtély, mit nem értenek azon, hogy a jelöltállítás ideje már lejárt! Lejárt, leadták a támogató aláírásokat s névjegyzékbe vétettek!
Ettől persze nem kell, hogy automatikusan szimpatikus legyen egy jelölt. Nem bizony.
De azt tudomásul kellene venni minden ellenzéki érzelmű választónak, hogy a jelölt indul, hogy ellenzéki színekben indul és nem célszerű miatta ekézni sem az összefogást, sem más ellenzéki indulókat, sem pártokat, sem pedig a szimpatizánsait, sem pedig, az acsarkodással elbizonytalanítani más ellenzéki szavazókat!
Ha egy bizonyos ellenzéki érzelmű szavazónak egy bizonyos ellenzéki jelölt nem tetszik, akkor ne az ő lejáratásával, gyalázásával foglalkozzon, hanem foglalkozzon azzal aki neki szimpatikus, akire majd szavazni fog!
Erősen visszatetsző az, hogy ellenzéki beállítottságú választók még mindig belharcnak képzelik ezt az egészet, még mindig azt hiszik, hogy a küzdelmeket az ellenzéki oldalon kell megvívni. Nem ott kell!
Szerencsére a jelöltek ezt megértették, és nem egymás lejáratására tesznek kísérleteket, hanem tudomásul vették, hogy vannak más ellenzéki szereplők is a porondon, viszont leváltani a kormánypártok hatalomban lévő funkcionáriusait kell!
Kampány van az irgalmát! Kampány! Amellett kampányoljon mindenki, aki neki szimpatikus jelölt, de az ellenzéki táboron belül ne "lövöldözzön".
Nincs tán mit felróni a negyedszázados polgármesterünknek és jelenlegi segítőinek?
Többször is hangoztattam már, mindenkinek dönteni kell!
Ha döntött, akkor álljon mellé, jelölő szervezet, személy mellé, és tegyen érte!
Hogy egészen egyértelmű legyek, hozom a saját példám. Én azért nem fogom az egyes körzetben PSZP-t és a jelöltjét sem szapulni, mert a Kaposváriakért Egyesületet és a KE jelöltjét látom esélyesebbnek!
Mindegyik jelölt ellenzéki!
Nagyon sokan, túl sokan vannak azok akik nem képesek feldolgozni a jelen helyzetet, azt, hogy most épp nem a kedvencük indul, képesek személyes sérelmeket, megbántottságot berángatni és azt kivetíteni a többi jelöltre is, sőt ... sőt, az egész összefogásra! Megvalósult. Eddig az volt a a baj, hogy nem. Most megvalósult. Nagyjából biztos vagyok abban, hogy képtelenség egy összefogást úgy összehozni, hogy annak minden egyes tagja minden egyes választónak megfeleljen. De könyörgöm!
Tizenketten vannak! Tizenkét körzetet kellene megnyerni.
Ez úgy is nehéz ha mindenki csont nélkül beleáll, de ha egy csomóan egy-egy jelölt miatt belerondítanak az egészbe akkor bukta lesz a vége!
Ez kicsinyesség, pitiánerség! Egyéni sérelmet, szimpátiát a közérdek felé emelni?
Az számomra természetes volt, bekalkuláltam, hogy a döntésem után, egyes Szita Károllyal szimpatizáló oldalak alpári módon fognak felemlegetni és egyes szimpatizánsai is, nem is beszélve a "kormánymegbízott" trollok szép szavait!
Mint mondtam, ez bekalkulált és még meg is értem. A stílust nem, az alapot igen.
Na de az, hogy magukat ellenzékiként számon tartó emberek jobban támadnak mint a kormányhoz hű elmék ... Na ez azért furcsa!
Elmondom megint és egyben utoljára!
Két táborról beszélünk! Az egyik a kormányhoz köthetők, a másik az ellenzék!
Egy magát ellenzékinek valló szavazó, ellenzéki alakulatot, jelöltet, ha segíteni nem is akarja, akkor legalább ne gáncsolja!
Ha ezt az önkormányzati választást az ellenzék nem tudja megnyerni, akkor az nem az ellenzéki összefogás és nem is a jelöltjei hibája lesz, de még csak nem is a Szita Károlyhoz hűek ereje, hanem a magukat ellenzékiként nyilvántartó választók látványos, hangos széthúzása és az emiatt elbizonytalanítottak távol maradása!
Ezeknek a saját állításuk szerint ellenzéki embereknek ideje lenne elgondolkodni azon, hogy miért is vernek be ékeket a saját táborukon belül, és azon is, hogy viselkedésükkel vajon kiket is segítenek?

1 megjegyzés: