Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. szeptember 24., kedd

"Nyugger"! Vedd észre, ...

2019.09.24.

Történelmi pillanat is lehetne, de sajnos nem az. Kissé árnyalja a képet, hogy a logisztika arra sem képes, egy lakcímre egyszerre küldje ki a rezsim az utalványait. Kétlem, hogy a posta volna az ok.

Magyarán, ha még nem sikerült volna kellőképpen megkavarni ennek az utalvány históriának a történetét, hát vittek bele még egy "svédcsavart". Nehogy már abban reménykedjen egy nyugdíjas
házaspár, hogy csak úgy megússza a sorállást!
Hacsak! Szeptember 2 és 30 közt nem őrzi valamelyikőjük a lakást.
Lehet szabadságolni a kuvaszt, majd őriz egy hónapig a gazdi!

Meg vagy vásárolva "nyugger"! A rezsimnek ennyit érsz egy élet után. Ennyit, nem többet. Pedig ennél jóval többet takarít meg rajtad a rezsim. Nagyjából ennek a tízszeresét. Megtakarít rajtad évi kilencvenezret, oszt ad neked kilencet. Gyakorlatilag a saját pénzedből. De ez ne zavarjon, mert cserébe elvárja a kézcsók mellé a voksod. Hát add "nyugger"! Add, attól szilárd a rezsim.

Ne is zavarjon, hogy nap mint nap úgy vág át a rezsim, és a piszkos kiszolgálói, mint a szart a palánkon. Nem számít! Sírva vigad a magyar. Te csak örülj, mint majom a fasz .., bocsánat, farkának. Van is ok a sírásra. Vigadásra nincs. ... Kilencezerből?

"Nyugger"!
Vedd észre, hogy ezek azt képzelik, neked annyi eszed sincs mint egy repedt fejű agyagtubának. Először is. A "nyugger" nevet is ezek akasztották rád. Előtte nyugdíjas voltál. Lekezelnek, lenéznek, semmibe vesznek, szarnak a véleményedre és a hátralévő életedre. Te ezt tűröd és még azt is elnézed, hogy ezek a senkiháziak, akiknek felépítetted, megtartottad ezt az országot, közben kitaníttattad őket, hogy ezek megpróbáljanak még morzsának sem nevezhető kis összeggel lefizetni?

Hagyd hát! Most te, holnap a gyermekeid, holnapután az unokáid.
Mert vedd végre észre "nyugger", és tudd, hogy nem csak a voksod adod el most, hanem minden szeretted jövőjét is.
A rezsim szilárd! Mindaddig az is marad amíg koszos fillérekért odahaza maradsz, vagy gyávaságból, lustaságból, szellemi restségből.
A rezsim addig szilárd, míg helyben meg nem ingatjuk. Itt is, másutt is. Minden egyes számukra elvesztett város egy-egy szeg a rezsim koporsójában.

Hogy majd bosszút áll? Elvon? Büntet? ... Na ne már! Jól megbüntette Szegedet is az elmúlt ciklusokban. Hisz Szeged az egyik legdinamikusabban fejlődő város.

Nem a hülyeségre kell felülni, hanem a lehetőségre. A lehetőség pedig Kaposváron most adott. Nem karddal kell felkelni! Az a világ már elmúlt. Tollal. Felkelsz, elballagsz és húzol egy X jelet az esélyesek kockájába.
Az pedig már most látszik, hogy hol az esély! Ahol a változás ígérete, igénye.
Horváth Ákos polgármesterjelöltnél és a Kaposváriakért Egyesület jelöltjeinél.

A sors könyvébe semmit nem írnak meg előre. Üres lapok vannak benne, s nekünk kell teleírni a lapokat. De ahogy mi elkezdünk egy bejegyzést, utódaink annak szellemében tudják folytatni. Soha semmi nem eldöntött. Minden alakítható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése