Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. szeptember 3., kedd

No igen! Vannak akik bárhová képesek éket verni!

2019.09.03. Kaposvár

Igazi műremek!
Csak nehogy véletlen nekidőljön valaki, mert még eltörik az a drága faék!
Sajnos azt nem tudhatom, hogy vajon ki verte oda azokat az ékeket?
Mert lehetett a gondos iparos aki ügyelt a részletekre és a biztonságra is, de lehetett egy környékbeli lakó is aki meg ügyelt a saját és polgártársai testi épségére.
Akár így, akár úgy de mindenképp morbid történet kerekedne ki, ha valaki abba hal bele, hogy a  gyalogátkelőhelyen áthaladásakor agyoncsapja a kijelölt gyalogos-átkelőhely tábla. Olyasmi ez, mint a három leázott iskolánk, csak ez kicsibe. Mindegy hogy miként, milyen minőségben, de határidőre álljon! Oszt majd áll ameddig áll!

De ezekről a satnya ékekről eszembe jutott más is Na ez az! Éket verni!
Mindig is nyilvánvaló volt, hogy vannak emberek, -pláne ha megvan az a bizonyos összeg is-, akik képesek bárhová éket beverni. Épp ezért nem is ők a lényeg.
Hanem a miértek? Miért ékelnek?
A miérteken belül is az a réteg amelyik parancsra, vagy megbízásból veri az éket.

Sajnos utóbbiakat a legnehezebb bizonyítani, mert általában ügyesen keverik a kártyát maguk is, a megbízó meg rendszerint titokban marad.

A gondatlan ékelők, a meggondolatlan, nem odafigyelésből, felkészületlenségből ékelgetők meg azért veszélyesek, mert sajnos mindig van táptalaj.
Ők rosszul értelmezett jóindulatból, segítőkészségből, egyebekből fakadóan vernek be éket. De mert általában ehhez a jóindulathoz, segíteni akaráshoz rendre társulhat be nem ismert felkészületlenség is, hát hiába minden szó, mert ragaszkodnak a saját verzióhoz. És ütik mélyebbre!

Fentieken felül már csak akkor szarabb a helyzet, ha a felkészületlen, hiányos ismeretekkel rendelkező ékelő magatartása még erőszakos is, arrogáns és pökhendi, normális kommunikációra a habitusából adódóan képtelen személy.
Akkor aztán döntse el az ember, hogy ez a személy most csak szimplán az általa rosszul értelmezett, megítélt dolgok miatt árt, vagy tudatosan ártani akar, vagy a kettő keveréke és azért adja a hülyét?

Csak elmélkedtem.
A tegnapi napon minden variációval sikerült összefutnom, kivel személyesen, kivel csak írásban. Akár felejtős is lehetne a dolog, de ...
De most, a kampányban, a cél előtt a hajrában, az amúgy is meglévő ellentéteket szándékosan, vagy ostobaságból szítani, az viszont biztosan rosszul értelmezett ellenzékiség! Tagadni lehet. Meg kikérni a feltételezést is. Viszont akkor is árt!

Annyit elmélkedtem, hogy kénytelen vagyok az érthetőség kedvéért egy példával is előjönni. Csak eggyel és csak egy fajtából. Ez szerintem a rosszul értelmezett segítőkészség esete a felkészületlenséggel ötvözve ami pont fordítva sül el.
Az illető írásából csak a súlyos csúsztatásokat emelem ki fehér betűkkel:

-"... Deseda. Ezt a tavat, amely természetvédelmi terület és sok ember pihenését, horgászását, fürdőzését szolgálja, tették szinte teljesen tönkre felelőtlen ipari környezetszennyezők. A halállomány majdnem teljesen kipusztult, ....."

"'Most meg úgy alakult, hogy éppen a Deseda körzetében a pártközösjelölt a csendőrök közül került ki."

Indokoljam a fehéreket? ... Na jó. Röviden.
- nem természetvédelmi terület, legfeljebb "helyileg védett természetvédelmi terület".
- tették szinte teljesen tönkre kitétel: így nem igaz, nagy a kár, sok hal elpusztult, kagylók is, egyesek szerint madarak is, rettenetesen algásodik a víz így nyár végére, de a Deseda még él, ott van ahol volt és tenni kellene azért, nehogy éveken belül igaz legyen a kitétel, és tényleg visszafordíthatatlanul nagy baj legyen.
- felelőtlen ipari környezetszennyezők kitételre: nem is tudom, hogy mondjam?
Talán ha ipari méretekben történő még el ment volna, de az sem bizonyított. A gyanú a mezőgazdasági kultúrák kemikáliákkal kezelése az meg inkább.
- a halállomány majdnem teljesen kipusztult kitétel: -na ez aztán blőd!
Zömében busaállományt érintő igen nagyarányú halpusztulás volt az idén, tavaly sokkal kisebb mértékű, no de, hogy az egész halállomány! Még azt sem tudható, hogy a busaállomány egésze kipusztult-e, vagy maradt még?
- csendőrök közül került ki kitétel: na ez az ami végképp nem kellene!
Ez segít az illető jelöltnek kinek támogatása célzatával íródott a szösszenet? Kétlem!
Nem kell elfogadni az összefogást annak akinek nincs ínyére! Nem kell elfogadni az összefogáson kívüli indulókat sem akinek meg az nincs ínyére! Nem kell, hogy tetsszen az a tény, hogy a város két civil egyesülete végül is nem tudott megegyezni (de a visszalépések még mindig lehetségesek), de tudomásul kell venni! Mert nem azok!
Ez van, ez lett a helyzet! Majd mikor kell, akkor dönteni kell!
Egy azonban biztos! Az ellenzék jelöltjei se, és ha lehetséges a szimpatizánsok se, a másik ellenzéki jelölttel, és annak minősítésével foglalkozzanak, hanem azzal amivel kellene. A céllal! Vagy nem egyértelmű tán a cél?
Amúgy mi az, hogy csendőr!
Először is. A Deseda két körzetet is érint. Az két KE jelölt. Egyiket sem merném csendőrnek nevezni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése