Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. július 28., csütörtök

A "tökéletes katona"

Néha komolyan aggódok a Szijjártóért.
Az egészségi állapota okán.
Bár hamar megnyugszom, mikor eszembe ötlik, hogy egyedül nem tudna ő ekkora hülye lenni, minden bizonnyal segítenek neki.
Mikor meg eszembe ötlik, kinek is a személyes szóvivője? Akkor ki segít neki?
Na ....! Oszt onnét kezdve megint aggódok.
Csak akkor már nem őérte.
 A technikája meg egyszerűen .... Nem is találok rá szavakat. Kiáll a kamerák kereszttüzébe -ország, világ elé- és olyan rezzenéstelen arccal mondja, mintha ...
Szeme sem rebben, arcizma nem rándul. Na jó, néha cinikus a félmosolya!
De meglehet, csak arcidege van. Mintha amúgy meg pókerarc lenne. Vagy mintha szent meggyőződése lenne a mondandó, bár kifejezéstelen tekintetéből az ellenkezője is leolvasható. Mondja, mint egy robot, vagy mint kit beidomítottak, esetleg belőttek kicsit. Vagy mint a hülye, akinek szájába adták a szavakat és betanítottak a produkcióra.
A "tökéletes (párt)katona".
Olyanokat -és úgy- mond, hogy már nem is tud idegesíteni igazán. Bár azért most megint kicsit felpiszkálta az idegrendszerem.
Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár szavaira reagált megint szokásos stílusában Szijjártó.
Melia -ki nem mellesleg a külügyi tárca demokráciával és állampolgári jogokkal foglalkozó irodájának vezetője- hangot adott abbeli aggodalmának, hogy a jelenlegi egypárti magyar kormány visszaél a kétharmados többségével, azt a hatalma megszilárdítására, bebetonozására használja. Melia szóvá tette az ebbe az irányba mutató alkotmányozást, médiafelügyeleti testület átalakítását.
Szóvá tehetett és példaként hozhatott volna más dolgokat is. De nem tette. Én sem teszem, mert példának ennyi is bőven elég.
Szijjártó persze hozta a formát és rendreutasította az egész világot.
"Senki nincs abban a helyzetben -sem Magyarországon, sem azon kívül-, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát, márpedig a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást a kormánynak.
Rendben! Én nem is vitatom a kétharmadot. Ha megesett, hát megesett.
Ok! Megkapták a felhatalmazást az megújításra, átszervezésre. Ezt sem vitatom.
De a módszert már nem a szavazók szabták meg, hanem a kormány választotta. És ha a módszer demokrácia ellenes, helyenként a törvénnyel is szembemegy, akkor nem helyes! A választáskor nem mondott le senki a vélemény alkotási jogáról.
Mi az hogy senki nincs abban a helyzetben ...?
Pontosan abban a helyzetben vagyunk. Mert mi adtuk a kezetekbe a hatalmat, adtuk meg a feladatot és ha azt a számunkra -és a világ egy része számára is- nemszeretem módon művelitek, hát tudjátok meg!
A feladat még mindig ugyanaz, mint a választáskor, de a rossz intézkedéseket, törvényeket ti hoztátok és eget rengető pofátlanság amiatt is a választókra hivatkozni, velük takarózni!
Ti kérdőjelezitek és másítjátok meg a magyar emberek akaratát!
Ti, mert hazugok, arrogánsak és cinikusak vagytok. A hátunk mögé bújva és a felhatalmazásunkkal takarózva sütögetitek a saját pecsenyéteket.
Velem ne takarózzatok, rám ne hivatkozzatok!
Az én egyetlen bűnöm, hogy hatalomra segítettelek benneteket!
A többi az már a ti saratok.
.

5 megjegyzés:

  1. Ámen!
    Azért én nem lennék ennyire büszke erre a kétharmadra. Ugyanis a ténylegesen szavazók kétharmada az nem egészen ugyanaz, mint a választásra jogosultak kétharmada. Ez nem biztos, hogy hűen tükrözi a magyar emberek akaratát.

    VálaszTörlés
  2. Tudják azt ők. Csak hát ugye a trükkös kommunikáció. Mindig csak annyit, meg arról ami jól hangzik. Az sem baj, ha kicsit ferdített, kicsit hazug, kicsi része csak az igaznak. Egyszerűen legyen elmondható, hihetőnek tűnjön és akkor sokan beveszik. Sokan beveszik!

    VálaszTörlés
  3. Na, a Deutsch Tamás Twitteres megnyilvánulása sem kutya... :
    "Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?
    Azt gondolom ehhez nem kell különösebb komment...

    VálaszTörlés
  4. Óóóh, hát ő az egyik nagy "kedvencem".
    Neki azonban sok mindent "elnézek", mert annyi esze van, mint amennyi látszik rajta.
    Bár az utóbbi időben kicsit meginogtam, meglehet annyi sem.
    Egy szó, mint száz: -ha kicsivel is több esze lenne, már féleszű is lehetne.

    VálaszTörlés
  5. Tom nekem is nagy "kedvenc". Szerintem, kicsit több látszik, mint amannyi valójában van és abból a kevésből is legalább a felét a nadrágjában hordja. Nem tudja megjegyezni, hogy kit kell szapulni és kinek kell nyalni. Majd a főnöke biztos elmagyarázza neki. Remélem...!

    VálaszTörlés