Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 7., szerda

Az igazmondó ...?!

WikiLeaks. Érdekes dolgokat szivárogtattak ki.
Az egyik, hogy Gyurcsány 2006-ban -akkor még miniszterelnökként- arra utasította Kókát, ne erőltesse az autópálya  építések átláthatóságát.
Ez így első hallásra jobb "fogásnak" tűnik Gyurcsányon, mint a Sukoró ügy.
De csak első hallásra. Jobban belegondolva ...
Az az igazság, hogy jobban végiggondolva már nem. Miért nem? Azért, mert az autópálya építések során elszivárgó milliárdok ügye nagyon kényes dolog. Az nem titok már manapság talán senki számára sem, hogy a közbeszerzésekre rárakódott a saját zseb program. Ez drágítja meg lényegesen a dolgokat. Csakhogy! Annyira megdrágítja, ami jogosan feltételezi a sok zsebet, illetve a nagy zsebeket. Például a pártokét. Bizony ám! Mert ott vannak a sorban -balga beszéd, a sor elején- a pártok is. Első helyen mindig az éppen kormányzó párt. Így nézve a kérdést, már nem is annyira nyerő dolog Gyurcsányt betámadni ezzel. Mert bizony ha meglögybölik a bilit, annak tartalmát nem lehet csak egy emberre rálöttyinteni. Mert ha beletenyerelnek, akkor már mindenki rángatni fogja a bilit!
Pedig -ha igaz amit a WikiLeaks szivárogtat- ha tényleg arra utasította Gyurcsány a miniszterét , hát akkor azért a dologért bizony be lehetne varrni. Nagyon be. Csak hát nem sokáig lenne egyedül. Hamar megtelne a cella és válogatott figurákkal.
Lehetne odabent is frakciókat alakítani.
Nem is reagáltak különösebben -vagy tán semmit- a hírre a pártok. Inkább feszegetik a Sukoró sztorit, amiből meg majd nem jön ki semmi. Semmi lényeges. Ez nem az igazságosságnak szól, hanem nekünk. Legyen min rágódnunk, s közben elsiklunk a lényeges dolgok felett. Most felfüggesztik Gyurcsány mentelmi jogát. És? Indulhat a gumicsont akció! Megmondom őszintén, nem vagyok híve és nem Gyurcsány miatt- az efféle rágcsálnivalónak. Jelentőéggel bíró, fajsúlyos ügyekkel kellene inkább foglalkozni. Így több a kár, mint a haszon. Lassan majd senki nem bízik az igazságszolgáltatásban, pláne nem a politikusok büntethetőségében. Nagyon rossz üzenete van annak, ha a nagy bulikat meg lehet úszni, a kicsikért meg látszatharcok folynak
Már így is elterjedt nézet, hogy egy dologban egyetértés van a pártok közt. A zsebek kérdésében. csurrranhat-cseppenhet mindig az épp ellenzéken lévőnek is és cserébe kussol mindenki. Falaznak egymásnak.
....a másikat majd legközelebb...

 

1 megjegyzés: