Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 15., csütörtök

"Megbicsaklott" ez is ...?

Na ettől tartottam. Az a rohadék ördög az ő rejtezésével meg a részleteivel! Hamar kiderült ismét -tulajdonképp már aznap- hogy megint csak egy teljes egészében át nem gondolt ötletelésről van szó. Átgondolt csak az a része, amelyben ők jól járnak. Igen a politikusaink megint jól járnak vastagon, ha megvalósul ez a könnyített végtörlesztés buli. Nagy buli!
Nekik, meg a "vastagoknak"!
Azért ahhoz igen vastag pofa szükségeltetik szerintem, hogy Orbán -ráadásul országvédelem címén- elővezet egy olyan elképzelést, amire a saját jogi apparátusa is azt mondja "balhés" lesz. Ráadásul pár óra múltán -a megmondó emberrel- még meg is erősítteti az egész ország előtt, "jogilag tartható".
Van pofájuk ezt kijelenteni, holott a kezükben van a KIM szakértői véleménye!
Mert most akkor mi is a "nagykurva" helyzet?
Az kérem, ha minden képviselő kifizeti a maga kis tartozását, akkor megspórolnak maguknak 200 milliót. Ha mindannyian. De nem csak ők, mert ők csak részei annak a három százaléknyi adósnak, aki ki tudná fizetni. Azok, akiknek amúgy van megtakarításuk. Akik mellesleg amúgy is ki tudnák végtörleszteni ha akarnák, mint ahogy Schiffer András is mondta és elismerte!
És a többi adós? Mert mellesleg a pénzintézetek nem kötelezhetők forint hitel megítélésére, amivel kiváltható lenne az egyösszegű kedvezményes végtörlesztés.
Már akinek az ingatlana fedezetül szolgálna még -az értékvesztés miatt- egy ilyen forint alapú kölcsönhöz. Szóval a lényeg, hogy nem kötelezhetők erre a forint hitelnyújtásra a bankok, amúgy meg a hitelszerződéseik visszamenőleges módosíttatása jogellenes.
Nem én állítom, hanem a KIM jogászai!
Persze a bankok majd perre mennek -és nyernek is-, azután a veszteségeiket az állam kénytelen lesz visszafizetni. Az adófizetők pénzéből! Azoknak az adóforintjaikból, akik nem tudtak ebből a kedvezményből sem részesülni, akik mindig csak befizetnek és ráfizetnek! Elképesztő és dühítő!
Erre a helyzetre pedig nem megoldás Mesterházy javaslata sem, mely szerint az országgyűlési képviselőkre és az állami vezetőkre ne vonatkozzon a javaslat.
Ennyit tud az ellenzék is? Ennyit? Mond a hülyeségre egy másik hülyeséget?
Könyörgöm! Hát nincs ott olyan jogász, aki az asztalra csapna és -amúgy Gyurcsányosan- megmondaná, hogy ez bizony nagyon el lett kúrva! Nagyon! Mert nem az a megoldás egy jogellenes  helyzet feloldására, hogy egy "réteget" kizárunk a jogtalan kedvezményből, a többinek meg hadd szóljon! Állítólag a mi kis zsebdiktátorunk is jogi végzettséggel bír, tehát ezt neki is nagyon jól kellene látni. Gyanítom látja is!
De másoknak is látni illene. Van ott jogász is, közgazdász is szakajtószám.
Egy sem szégyenli magát? Egy sem?
Én úgy vélem, Orbán kényszerpályára navigálta magát és most már tűzön-vízen keresztül is, de ragaszkodik a hülyeségeihez, mert annyi vér nincs a pucájában -és az egója sem bírná el-, hogy kiálljon az ország és az emberek elé, beismerve a tévedéseket. Nem és nem! Inkább továbbra is izomból -miből, ha esze nincs elég hozzá- kormányoz és közben fenyeget már jó előre külhonit, belföldit, mindenkit aki neki ellent mondhatna.
Tipikus a csapda amibe Orbán beleesett és amiben benne is ragadt gyáván bólogató vazallusai miatt és saját eltökéltsége okán. Mert eltökélt, azt hangoztatja is.
Vagy tökéletlen, az meg látszik?
Szóval a csapda. Mond egy marhaságot és hogy feledésbe merüljön kicsit, mond egy nagyobbat, majd megint. Ugyanígy az igazmondással is. Hazudott, most hazudik mást.
Orbán "elszállt" a kétharmadtól és magától. Nagyon elszállt! Persze nem egyedül repdes.
Ideje lenne végre "alájuk rúgni" egy nagyot. Hadd szálljanak el innét! Nagyon messzire.
Nem retúrral! Csak odaútra! Ősz van. Irány a vadludakkal!
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése