Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 8., csütörtök

Genetikailag,mi?!

Folytatva a tegnapit, aminek alapötletét a WikiLeaks kiszivárogtatott jelentései adták. Engem nem nagyon izgat, hogy Pokorni nem épp seggnyaló stílusban beszélt főnökéről az amerikai nagykövet előtt. Ez még dicsőségére is válhat.
Az sem nagyon izgat, hogy Kósa megcélozta 2007-ben a trónt. Remélem még nem tett le róla!
 Én -már ha ez egyáltalán érdekel valakit is- többre tartom Orbánnál. Ráadásul stílusa, modora is elfogadhatóbb. Egyszóval, nekem szimpatikusabb is.
Engem ez a "Hagyják figyelmen  kívül amit mondok" duma kezdett érdekelni. Hoppá! Valaki egyszer azt mondta, Orbán genetikailag képtelen hazudni. Ezek szerint mégsem? Ok, ok! Részemről csak "költőinek" szánt a kérdés, mert egy pillanatig nem hittem benne. Naná hogy képes! Ráadásul jól megírt, előre megtervezett forgatókönyv szerint hazudik. Mint általában a politikusok. Pártállástól, kormányzati szereptől függetlenül. Érdekes dolog az ellenzéki szerep. Akkor azért sokszor rájön a politikusokra az igazmondás, no meg a tisztábban látás. Nem tisztán, csak tisztábban. Az is valami! Aztán ebből "kigyógyulnak" választási időszakban és ha nyernek, hát úgy maradnak. Érdekes kórtünet! Avagy nem?
No de visszatérve az eredeti témára, csak emlékeztetőnek említem meg a mondat elhangzásának körülményeit. Diplomaták előtt mondta ezt Orbán -egy 2008-as távirat szerint- a választások előtt, aztán hasonlóképp nyilatkozott az európai uniós nagykövetek előtt is: "-ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok."
Mellesleg megjegyzem, az is az ő szájából hangzott el: "-soha nem hazudtam a magyar embereknek." Még szerencse. Miket mondana ha hazudna?
Mindez azonban nem elég! Nem elég hogy meg kell hallgatni a "megmondó ember" eszement magyarázatát főnöke vérlázító kijelentéséről. Nem! Ő maga is tesz rá még egy lapáttal. És ezzel azt is mondja, teszek rátok is, teszek az egész világra.
Mert mit is mondott idehaza két napja, reagálva a kiszivárgott mondataira?
Idézem: "- Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok."
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy Orbán büszkén bevallotta ország-világ előtt, hogy tényleg hazudott. Volt már egyszer egy miniszterelnökünk, aki bevallotta, hogy hazudtak. Csak épp más szavakkal. Belebukott.
Azt is ő mondta, idézem:
"-Ez nem bonyolult -azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól."
Szóval? Genetikailag nem tud hazudni mi? Hogy ezt nem a Czeizel Endre állapította meg róla az hétszentség. Nesze neked genetika!
Nesze neked Magyarország! Jobbat vártunk Gyurcsány után? Megkaptuk!

3 megjegyzés: