Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 21., szerda

Szavazó .....ak

Agyaltam egy kicsit a címen. Először szavazó droidok ugrott fel, de elvetettem. Elvetettem, mert a droid, önálló munkavégzésre képes robot.
Önálló munkavégzésre nem ...! Nahát, ez bukott!
Azután szavazó zombik cím ugrott elő. Azt is kénytelen voltam elvetni. Merthogy a vudu "szakirodalom" szerint a zombi ritkán tartozik bárki irányítása alá.
Nem irányítható! Nahát ezt is bebuktam.
Nem erőltettem tovább a címkeresést. Minek? Azért az akár mulatságos is lehetne, mikor szavazás előtt felállnak a vezérürük és belebőgik az akusztikába a kötelezőt. De inkább szánalmas már, mint nevetséges! Meg manapság már nem is működhetne másként.
Hisz arra is volt már példa,hogy a képviselők pár órával a zárószavazás előtt kapták kézbe a tervezetet. Nem hogy véleményezni és módosító indítványokkal "formázni", de még elolvasni sem volt idejük Szavaztak rá. Arra, amiről halvány lila ködképük sem volt! Nyomták azt a gombot, amit a vezérürü bebőgött.
Hogy miért vezérürü? Megmagyarázom. A vezérürü az a jószág, amit a pásztor kézhez szoktatott és betanított arra, hogy hívására őt kövesse. Egyszerre többet is betanítottak a pásztorok. Nahát nagyjából ezért. És nagyjából stimmel is, nem?
A kiválasztottak! Mert azok. Mi választottuk ki őket. Mi. De nem nekünk számolnak el az elvégzettekről, hanem a frakciónak. Ha engedelmes jó, ha nem, bünteti vagy kizárja.
Csak egy dolog kezd rohadtul zavarni. Egy? De nagy marhaságot írtam! Most egy.
Az, hogy egyetlen képviselő sincs, aki azt mondaná: -elég. -Ezt így már nem lehet.
-Én a választóimat képviselem, így hát kilépek az agymosottak klubjából és önállóvá válok. No mindegy. Lócitromot mindegy! Ez van.
Mellesleg, ha már szavazás. Meglepett az egyösszegű végtörlesztés zárószavazása.
Az nem, ahogy a kormánypárt szavazott. A Jobbik már igen. Vona is elmondott sok rosszat a tervezetről, mellesleg elhibázott gazdaságpolitikáról és előrehozott választás szükségességéről is beszél. Erre megszavazzák! Na, akkor ...?!
A szocialistákat sem értem! Nyilván nem támogatták, sok mindenben meg is indokolták. Erre tartózkodnak! Nos, szerintem a tartózkodás és az elutasítás közt van különbség. Nem is csekély! Na, akkor ...!?
A LMP egyedül, amelyik következetes volt az ellenzékben. Kevés. Szó szerint.
Kíváncsi vagyok, mik lesznek  magyarázatok? Ha lesznek. Mert egyre inkább az a véleményem, ezeknek ott a kupola alatt baromira mindegy a választópolgár véleménye. Hisz nagyon jól tudják, "elérhetetlenek". Azt is nagyon jól tudják, még évekig "köphetnek" ránk, elég lesz majd a választások előtt pár kedves szó, hangzatos ígéret és megint vigyorgunk -mint a szűzlány az első előtt-, megint bedőlünk. Bedőlünk, hogy utána jól seggbe ...., aztán újabb négy évig vicsorgathassunk
Ehhez meg sajnos mi szoktattuk őket hozzá!
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése