Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 16., péntek

Jól idomított ...

Na végre valami, amihez ezek szerint hőn szeretett és tisztelt vezérünk -áldassék az ő neve és agyának minden szeglete- nagyon ért. Az idomításhoz! Meglehet szócsöve, Szíjjártó -szíjjátok agyatokba és igyátok minden szavát, mert szájával az úr szóla veletek- megmondó ember is segített a betanításban. Meglehet. Hacsak nem őt is a legmagasságosabb -tiszteltessék az ő hatalmas tudása és gondolatának minden rezdülése- tanította be személyesen. Meglehet bíz'a! Nagyon egy srófra .... Mindegy.
Matolcsy pénzügyérre -süvegeltessék meg az ő mindent besöprő hatalmas tehetsége- gondolok én, aki nagy meggyőződéssel, hittel szajkózta idomárjainak vezérszavát mikor bejelentette ma este a 27 százalékos áfát.

"Ez nem megszorítás ..... "
Hanem akkor mi a bánatos faxom ez, ha ez sem az? Mikor mindennek felmegy az ára?
Meg is mondta rögvest, még a cifrát sem volt időm végiggondolni.
"...ez az adóemelés, ez az eltitkolt jövedelmeknek szól."
Hosszú szünet. ....... Én tartom a szünetet. ....... Kell is az most!
Mert ez annyira ab normális, hogyha a hülyeség hajtaná a szolgálati verdáját, hát a Himalájának felfelé is füstölősre nyomhatná a féket. Nem létezik, hogy ember egymaga ekkora -hogy a villám csapna mellé csak legalább húsz centire-, szóval ekkora ... lehet. Ennek segítenek! Idomítják! De milyen jól!
Nem , ez nem megszorítás. Ááá, dehogy! Igaz hogy ezzel legombolnak rólunk reményeik szerint vagy 800 milliárdot pluszba. Csak ezentúl, csak tőlünk, ezt nekünk!
Hisz eddig is dobogós helyezéssel bírtunk, de most végre beelőztük az egész k.va EU-t. Megmutatjuk majd mi nekik, hogy mit kell csinálnia egy nemzetvédő harcos -áldassék az ő briliáns elméjének még a füstölése is de nem hogy ám a szikrája- vezírnek, ha gondja van az ő nyájával. Márpedig neki gondja van velünk!
Mert ehhez még nyugodtan hozzá lehet tenni a szuperbruttó, meg az adójóváírás kivezetését is.
Persze! Megint jön a nagy duma, hogy olyan technikákat vezetnek be, mely szerint majd nem jár rosszul senki. No persze! Ilyet már mondtak egyszer s másszor és tudjuk mi lett a vége. Amúgy meg nézzék hülyének a jó kormánytisztviselő nénikéjüket, aki állampénzen ... Na mindegy! Azt nézzék hülyének! Mert ha senki nem jár rosszabbul, akkor mi a bánat értelme volna az egésznek? Mi? Unatkoznak?
Egy nagy lószerszámot a seggükbe! Meg egyet a kezükbe is, hogy tudják mi van hátul?
Arról van itt nagyba(n)szó, hogy az emberek kétharmadának majd kevesebb bérből kell a magasabb áfával növelt árú cuccokat megvenni. Arról van szó!
Na most akkor? Akkor. az van, hogy van egy kiváló idomárunk -hogy dicsértessék a nagy géniusz- és egy rakás kiválóan idomított jószága.
Tudományosan bizonyított tény, hogy idomár és idomított -nem ragozom inkább a kiváltó okokat- egy idő után kezd hasonlítani a másikra. Bizony!
Lesz akkor egyre több különleges tehetség, lángész? Más szóval géniusz? Persze a "Lángnál" fényesebben nem ragyoghat senki, a különlegesnél szárnyalóbbat nem alkothat senki. Mert megszületett a Kárpát-medence Briliáns Géniusza. Ó én balga -mit nekem a Kárpátoknak-, Európa, a  Világ, az Univerzum első számú elméje és idomárja.
Jól halad az idomítással, csak hát kinyitotta ketreceket és ránk szabadította az á..... Áh!

1 megjegyzés:

  1. Az mindegy, hogy mit mondanak, akkor is csavarnak „nemes” testrészeinken. Ezek szerint a megszorítást el lehet nevezni más halandzsával is, az attól még az marad. Arra apellálnak, és sajnos jól, hogy a tömegek beveszik ezt a maszlagot.
    Én eddig nem hittem a lélekvándorlásban de felül kell vizsgálnom eddigi nézeteimet. Olyan érzetem van, hogy igaz valamelyest konszolidáltabb formában, de nálunk is testet ölt Ceausescu szelleme. Nem csak a Kárpátok miatt asszociáltam Ceausescura, hanem mert első emberünk (a köztársasági elnökünk lenne igazság szerint hazánk első polgára, de szerintem ő csak a második) cselekedetei, megnyilvánulásai nagyon emlékeztetnek őrá.

    VálaszTörlés