Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 9., péntek

Térdre ... imához ?!

Nem nagyon vagyok híve annak, hogy másoktól kapott szövegeket teljes egészében tegyek közzé, használjak fel, nem is lesz szokásom az elkövetkezendőkben sem. Maradok annál, hogy vonatkozó részeket idézek, ha kell. Most azonban kivételt teszek. Elektronikus levélben kaptam az alábbi fohászt:

"Mi honatyánk, Orbán, ki vagy a Parlamentben, szüntettessék meg a te neved!
Lázadjon fel a te országod, s töröltessék el a te akaratod, miképpen a T.Házban, azonképpen itt, a földön is.
Mindennapi kenyerünket hagyd meg nekünk és már megbocsáss, de mi nem tudunk neked megbocsátani.
Ne vígy minket az államcsődbe és szabadíts meg magadtól.
Mert nem a tiéd az ország, csak a hatalom. dicsőség nélkül és remélhetőleg az sem soká!
Ámen"

Hogy ki küldte? Ugyan már! Csak nem árulom el! A mai világban? Szerzője ismeretlen, maradjon a küldője is az. Kapásból jót röhögtem, első olvasatra. Azután, mikor kicsit mögé gondoltam ... lefagyott. Le bizony! Hogy miért?
Mert mi lesz, ha meghallgattatik? Mi lesz, s ki lesz? Nincs a mai ellenzékben sem erő, sem tudás, sem rátermettség. A támogatottságukról már nem is beszélve.

Mert egy év után is, az MSZP micsoda? Még mindig csak egy vert sereg. Egy legyengült, megzavarodott, hitehagyott vert sereg. Akiknek ráadásul -az emberek jó részének szemében- még a becsületük is elveszett. Mert veszni hagyták. Nem is mutatkoztak meg ellenzéki erőként az elmúlt egy esztendőben, bármit is tett a kormány s a kormányzó párt. Évek kellenek még ahhoz, hogy maradék erejüket megszilárdítsák, majd építkezhessenek is rá. Már ha nem szenvednek el további presztízsveszteségeket saját maguk okán. Gondolom emiatt is hallgatnak inkább, semmint megkockáztassák a további gyengülést. Még a legerősebb ellenzéki párt, de nem elég erős! Belátható időn belül nem is lesz. Megújulás, átszervezés és a hitelesség visszaszerzése nélkül semmiképp.
Mert egy év után is, az LMP micsoda? Még mindig csak egy "próbapárt". Egy kísérlet.
S ha így fojtatják ... hát akkor gyenge kísérlet. De ha erősödnek is, mikorra lesz belőlük igazi erő? Ha az MSZP-nek évek kellenek összeszednie erejét és tovább erősödni, akkor mennyi idő kell egy pártnak szinte a  nulláról? Mennyi? Bár többet hallatták hangjukat ellenzékiként az elmúlt egy évben mint a jelentősebb erőt képviselő ellenzékiek, de ennek igazi foganatja nem volt. Elég volt az "erejük" megtartására.
Mert egy év tán is a Jobbik micsoda? Papíron a harmadik legnagyobb erő. Papíron. És csak a parlamentben. Nem is nagyon "villogtak" az eltelt egy esztendőben. Egyelőre "bölcs párt". Bölcsen teszi, amit nem tesz. Nem túlzottan agresszív, nem túlságosan hangos, átöltöztek a képviselőik, stb. Egyszóval mérsékeltek. Szélsőjobbhoz képest mindenképp. Bölcsen őrzik, óvják amit elértek és kivárásra játszanak. A kormányzó párt durva hibáira várnak -nem is hiába- amii miatt a "megbántottak" egy része náluk landol. Ügyes. Csak hát ez is lassú egy kicsit és bizonytalan is.
A szakmaiságot, meg a karizmatikus vezetőt nem látom egyik ellenzéki oldalon lévőnél sem. És ezt nagyon jól látja Orbán is. Jól tudja, egyelőre nincs veszély.
Ezért van az, hogy ő mondhatja és cselekedheti ..... "Térdre...!
Én pedig csak azt mondhatom és cselekedhetem ... "Értettem ... De csak imához!

2 megjegyzés:

  1. Tudod mi lesz így is úgyis: szívatás ezerrel, káosz, dögrovás.(Pesszimista jövendölés.) Optimista: "Kánaán"

    VálaszTörlés
  2. Nem az jön, hogy "vályúhoz" ?

    VálaszTörlés