Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 3., szombat

Chips-jetek meg!

Nem  akartam hinni a fülemnek! De komolyan nem. Aztán nem is hittem.
Van ugye az idei év nem csekélyke hiánya a költségvetésen. Nemes egyszerűséggel csak úgy emlegetik "lyuk keletkezett a betervezett bevételi oldalon".
-"Lyuk! Ha lyuk, hát lyuk, nekem mindegy, csak üres legyen mikor ...." Szokta volt mondogatni egy régről való ismerősöm. Mondjuk teljesen más vonatkozásban, pedig ő is a lyukak betömésének elkötelezett híve volt.
Ebbe most inkább mélyebben nem mennék bele.
Maradjunk az eredeti lyuknál. Ezt is be kell tömni. Ja! Ez ugyebár az idén 100 milliárd. Csekélyke kis összeg egy -még ha kis ország is- országnyi költségvetésben. Vagy mégsem?
Egyes közgazdászok szerint ennyi tartaléknak is kellene lenni a büdzsében. Van?
Ha van, akkor mire föl a nagy "kapkodás"? Ha nincs? Márpedig nincs, akkor meg nem kapkodni kellene, hanem végre odafigyelni arra, mit is mondanak a szakértők?
Mert ugye azt már lassan elhiszik az emberek, ez nem egy szakértői kormány. Nagyon nem! Már jobbos közgazdászok és elemzők is váltig állítják, nem működik a Matolcsy-féle gazdasági politika. Mondom jobboldalhoz közelállók is mondják.
Erről jut eszembe. Minap összeültünk páran, köztük ... Szóval nevezzük Akárkinek. Akárki valóságos személy, nem én találtam ki. És keményen jobbos! Tőle merőben szokatlan módon nem hozakodott elő a politikával. Sokáig mások sem. Azután persze csak terítékre került a téma és egyszer csak megszólalt akárki.
- "Kicsit, .... sőt nem is kicsit szégyenlem magam, de oda lyukadtam ki, hogy ezeknél még a Bajnai-féle kormány is jobb volt." Meg is csípettem magam!
Szóval kezdenek kilazulni a csavarok és engednek az eresztékek? No nem csak ezekből gondolom. Ha beszélgetek ismerősökkel -és sokszor nem ismerősökkel is ha úgy adódik- nem akadok olyan emberre, aki valamiért ne prüszkölne a kormányra. Ha rákérdek, hogy akkor ki szavazott rájuk mintegy kétharmaddal, akkor alig van aki beismerné restelkedve. Mellette viszont a közvélemény kutatási adatok mit mutatnak?
Na valahol és valamikor nem őszinték az emberek! De nem ám! Szerintem egyik esetben sem. Ennek is érdemes lenne az okait kicsit boncolgatni.
Visszatérve az alaptémára, Orbán összehívott egy kisebb csapatot, megvitatni a témát. Jelesül 11 közgazdászt és Matolcsy meg ő maga. Tehát 13-an. Nem egy szerencsés szám! Nemsokára majd a bőrünkön is érezhetjük. A tárgyalást követő sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy "a szakértők többsége egyetértett ..." blabla. /Bárki utána olvashat./ Viszont érdekes, hogy a tájékoztatón ugyanazok a lózung szövegek hangzottak el, amiket eddig is elmondtak.
Naná! Válogatás kérdése.Én is összeszedek bármikor ennyi ismerőst, havert akik egyetértenek majd velem, az általam felvázolt problémával!
Jelen esetben sokkal jobban örültem volna, ha csak eggyel is de kevesebben vannak és jobban válogatva. És nem ezt a "darabot" játsszák le, hanem a "Tizenkét dühös ember" címűt. Természetesen az adott témára átültetve. És természetesen addig nem állnak fel, míg egyöntetű álláspontra nem helyezkednek és döntenek. Álom, álom ...

2 megjegyzés: