Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 20., kedd

Törvénygyár

Beindult a törvénygyár. Törvény henger. Mint a villám fogadták el a végtörlesztésre vonatkozó beterjesztést. Persze, hogy a szokásos módon. A házszabály megkerülésével. Így nem kell annyit vitatkozni, dumálni. Mert ugye: "sok beszédnek, sok az alja." Márpedig ez a kormány az aljával nem tárgyal. Lassan nem lesz kivel, mert mindenkit annak tekintenek, kik nem értenek velük egyet, vagy egyáltalán kis kritikával merik illetni őket, vagy a mindenható vezírt. Arról már nem is beszélve, ha valaki nem vitte valamire, akkor az annyit is ér. Ők meg ugye nem épp a szegények pártján állnak.
Nem biz 'a. "Nagyon ügyesen" alkalmazzák azt a politikát, hogy  majd minél kevesebb ember pártján kelljen állniuk. Értem alatta, egyre több embert visznek a nyomorba. Egyeseket már a sírba is, csak azt elhallgatja a média. Arra azért ügyelnek nagyon, ők még véletlen se csússzanak a szegény réteg felé. De ne ám! Sőt! Meglepett volna -de nagyon- ha elfogadják a módosító indítványt és ők kimaradnak ebből a végtörlesztésből. Erről aztán eszembe jutott Lázár frakcióvezető, aki számomra a legellentmondásosabb figura az egész csapatban. Odaáll ókor nagyon jó kezdeményezések mellé -látszólag szembehelyezkedve a frakciójával- aztán a dologból semmi nem lesz . Most is visszavonta a támogatását. De a képviselők átlátható javadalmazását is csak annyira
-lassan egy éve- támogatja és szorgalmazza. hogy ne legyen belőle semmi.
Ő a stroboszkóp Lázár. Megvillan néha, s míg elvakít a villanás egy pillanatra, addig ő odébbáll. Vissza a sötétbe! Ügyes!
Azután itt van a megemelt adó. Ez a bejelentés önmagában generál vagy egy százalékpontnyi infláció növekedést. Ami ugyebár amúgy is van. Mindez az árakra hat természetesen. Az infláció miatt nőnek az árak. Ha nagyobb az infláció, akkor jobban nőnek. Jövőre meg hozzáteszik a plusz két százalékot, oszt megint nőnek. Ahol meg a jövedéki adó mértékét is emelik, hát ott még jobban. Akinek meg majd ezrekkel csökken a bére, annak még jobban drágul. Legalább is úgy érzi. Jövőre mindennek felmegy az ára, terméknek és szolgáltatásnak egyaránt. "Amit nem a feketepiacon veszünk!" Oppá! Nem én mondtam, idéztem. Méghozzá az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát.
Akkor hányszor is fizetjük meg a nemzetmentők gazdaságpolitikai döntéseit? Hányszor?
Itt van ez az új adónem is. A baleseti különadó! Ennek a mikéntjén és logikáján, igazságtartamán  még el is gondolkodnék, ha .... Ha közben nem derül ki, hogy hasonló jogcímen már fizetnek a biztosítók az OEP-nek, így a kettős adóztatás lehetősége lép be. Vagy ha Matolcsy nem azzal érvel, hogy ez az adónem már ismert Németországban. Érdekes, mert az ott élők még nem hallottak róla. Ausztriában van olyan -un. kékfény adó-, hogy a rendőri közreműködés miatt fizet az, aki ragaszkodott a közeghez, az amúgy rendőri közbeavatkozást nem igénylő ügyben. De csak ha az autós kérte a rendőri közreműködést! Mellesleg ilyen esetben nálunk is fizetni kell, csak szabálysértési bírság a neve. Nem vicc! Ugyanis, ha csekély kárértékű és személyi sérülés nélküli ügyben -egyszóval ahol nem lenne kötelező a rendőr jelenléte, mert meg lehetne egyezni- ragaszkodik az autós a rendőrhöz, akkor ők kijönnek, jegyzőkönyveznek és mindenképp kivetik a vétkesre a helyszíni bírságot. Még mindig ez a jobb, semmint a megegyezés, amit a vétkes másnap letagad a biztosítónál. esetleg még hamis tanút is hoz. Vagy elég ha annyit mond, meg volt ijedve az események miatt, azért ismerte be a vétkességét.. No, vissza Matolcsyhoz!
Szóval! Kiáll a kamerák elé -belenéz a lencsébe- és belehazudik! Ha úgy tetszik belehazudik mindnyájunk szemébe! Arról már nem is beszélve, hogy a "jól felkészült" és "igazmondó"  nemgazdasági miniszterünk azt állítja. ezzel a balesetet okozó, veszélyes sofőröket büntetnék.
Egy nagy büdös lócitromot!
Arra ott a bónusz-malusz rendszer! Ha ezt az új adót benyomják, akkor a biztosítók azt továbbterhelik az autósokra és ha teszem azt a kormány ebből mondjuk 20 milliárdot remél, akkor azt jelenti ....... a kötelező biztosítások díja 3-4 ezer forinttal nő kapásból! Nem elég a négyszáz forint feletti benzinár, aminek gyors eljövetelét megint csak Matolcsynak és áldott vezérünknek, kormányának, illetve áldott gazdaságpolitikájának köszönhetünk.
Hazudnak és közben hülyének is néznek bennünket! Ráadásul már arra sem veszik a fáradságot, legalább annyira felkészültek legyenek,ami súrolja a hihetőség határát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése