Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. április 9., hétfő

Levonom a következtetést ............................ Javaslom, vonják le mások is.

A tegnapi választási eredmény hatására itt az ideje levonnom bizonyos következtetéseket s meghoznom bizonyos döntéseket. Természetesen, ezek a következtetések csak engem köteleznek, mint ahogy a döntésem is csak rám vonatkozik.
Én, vállalom a felelősséget!
Vállalom azért amit a választás megnyerése érdekében a demokratikus ellenzék érdekében megtettem, vagy megtenni elmulasztottam!
Vállalom a felelősséget azért, hogy arra a döntésre jutottam, Somogy 1-ben Dr. László Imrét támogatom, mint a szememben legfelkészültebb, legképzettebb szakpolitikust. Döntésem felvállaltam, most is a legjobb döntésnek tartom, s most sem döntenék másként!
Azóta sem hallottam olyan érvet ami engem ebben megingathatna. Az nekem továbbra sem érv, hogy mert helybéli legyen. Volt már olyan, semmit nem nyertünk rajta, s a helybéliség nem érdem, hanem állapot, s mert nem érdem ezért nálam előny sem lehet!

Sajnálom a vereséget, még jobban sajnálom a kétharmadot. Legrosszabb esetben is én arra számítottam, nyer a mostani kormánypárt, ámde kisebbségben lesz az össz ellenzékhez képest. Nagyon mellément! Ebbéli vélelmemnek én több alkalommal is hangot adtam, ezért is vállalom a felelősséget. Nem fogom magam azzal mentegetni, hogy hozott anyagból kalkuláltam. Elkalkuláltam. Pont.

A hetven százalékos részvétel azt kell mondatja velem, nem kérdőjelezem meg a kormánypárt győzelmét. Győztek! Gratulálnék, ha nem vallanám azt, hogy a kétharmad nekik nem jogos, ahhoz kellettek az apró választási csalások. A jelenlegi kormánypárt nyert, újrázott, ha nem csal akkor is nyer, tehát a legitimitását én meg nem kérdőjelezem, ámde a kétharmadhoz kellett a csalások sora!
Az én szememben csalás az, hogy egyes választók szavazását a végtelenségig nehezítik, másokét végtelenségig könnyítik. Csalás az is, hogy hetek alatt kis falvakba százával telepítenek be külföldieket (százat egy kis házba), azoknak lakcímkártyát adnak s mint magyar lakosok (magyarul köszönni sem tudnak) szavazhatnak. Az én szememben csalás az, hogy lefizetnek nyomorult életkörülmények közt élő, vagy tanulatlan embereket! Csalás az, hogy munkaadók kirúgással fenyegetnek meg dolgozókat vagy közmunkásokat! De ha halottak adhattak támogató aláírást a Fidesz jelölteknek akkor joggal kérdezhetem, szavaztak is? Mondhatnám tovább, de elég!
Ezek dokumentáltak, bizonyítottak! Megtekinthetők a felvételek, beszélgetések!

Ezt a csalásról szóló bekezdést ajánlom azon Fidesz pártolóknak, szimpatizánsoknak, akik a kampány ideje alatt zömében kussoltak, vagy ha meg is szólaltak azért akkor még volt bennük kis visszafogottság, ám ma már járják a győzelmi táncot, fröcsögnek, gyalázkodnak, gyűlölködnek és hangos szürcsöléssel "vért isznak"!
Azoknak a Fidesz hívőknek is ajánlom, akik úgy állnak le velem vitázni, hogy számomra kiderül, az általam leírtakat el sem olvassák, nem értelmezik. Ennyire nem tartanak mint vitapartnert, csak lökik a mondanivalójukat, a hitvallásukat és még harmadjára is másról beszélnek mint amiről én! Pökhendi, flegma, lekezelő, kioktató, de a kurva nagy az egója és az önérzete is azért az megvan! Ezzel a fajtával én befejeztem!

A demokratikus ellenzékről pár szót. Mára már Hadházy arról beszél, hogy Schiffer többmilliós perekkel fenyegette a jelölteket ha visszalépnek, de tegnapelőtt még Szél Bernadett arról beszélt Schiffernek köze nincs a párthoz! De közben az LMP-s Schmuck nekiugrik a szocialistáknak, hogy ők hozták vissza Gyurcsányt és ezért a történelmi vereség. A Jobbikos Vona lemond, de sunyi vigyorral sejteti, ha újraválasztják ugye ..., Elég! Fojtatódik a mutogatás, a helyezkedés, a kikacsintgatás, a vádaskodás, bűnbak keresés ... Elmentek ti a francba mind!

A választókhoz néhány szót. Mint mondtam -és majd most kiemelem a gyengébbek kedvéért- én nem kérdőjelezem meg a Fidesz győzelmét, én a kétharmadot kérdőjelezem meg és állítom voltak csalások számosak, de ezek nélkül is nyert volna a Fidesz és a hetven százalékos részvétellel legitim!

Kik ezt a megfogalmazást nem képesek megérteni, és azon vitáznak velem például, hogy bemegy a szavazó, szavaz a szavazó, megszámolja a bizottság a szavazatot és az annyi, csalni nem lehet, azok vagy el sem olvasták, vagy képtelenek értelmezni, vagy tényleg hülyék! Ha vitázni akar a fentiekkel valaki akkor arról, ne másról!
Tisztelt választópolgár! Én azt mondom, hogy kár beszállni a pártok bűnbak kereső játékába és a választók közt keresni a bűnöst. Vagy nincs, vagy mind azok vagyunk! Szégyen hibásnak kikiáltani a "nyuggert," a szegényt, a tanulatlant és így tovább. Mi végre? Elítélhető az a nélkülöző, munkanélküli, vagy közmunkás, tájékozatlan, vagy félretájékoztatott, most megfenyegetett cigány ember, akinek soha életében semmi jobbra nem volt kilátása, sem az előző kormányok alatt, sem ez alatt, sem a várható alatt? Ő abból indult ki, most az egyszer jól jár kicsit és eladta a voksot, mert az ma neki a tiszta pénz! Neki tiszta!
Ha valakik itt hibásak, akkor azok a tanult, információhoz is hozzájutó érdekemberek, akik vagy hasznot húznak ebből a hazug rezsimből, vagy hasznot remélnek és ezért elnéznek mindent! Minden aljasságot amit a diktatúra elkövet másokkal szemben.
De ne kutassátok kik ezek? Nem mindegy? Többnek kellett volna lenni az ésszel, józan paraszti ésszel bíróknak.

Egy két dolgot azért fel kell rójak tisztelt választópolgár! Egy kurva szavam nem lenne az eredményre, még az összecsalt kétharmadra sem, ha nem választjátok meg egyéniben az 1300 milliárdos anyámnak 800 milliót jutalékos Kósát, vagy azt a Pócs Jánost aki szerint Jézus is jász volt. Ezek -s még azért volna csak már unom-, emészthetetlenek!

Maradt a döntésem!
Ez a blog marad, mert nem kevés meló van benne a majd hét év alatt, és most már kicsit ragaszkodok hozzá, de egy ideig biztosan nem a mostani tartalmakkal. Most úgy érzem elegem lett a politikából. Most úgy érzem hiába dolgoztam, hiába küzdöttem, hiába cselekedtem, hiába próbáltam segíteni. Hiába próbálkoztam azzal, kiállok a reflektorfénybe, felvállalom a véleményem, felvállalom a konfliktusokat, felvállalom a célt, nyíltan, egyenesen, szemtől s hátha lesznek akiknek ez kedvet ad s szintén majd így tesznek s leteszik a félelmük, vagy legalább félreteszik, legyőzik.
Nem volt rá elég fogadókészség. Vagy nem jól csináltam, vagy nincs rá igény!

Első körben a főblog felületéről átrakosgatom ide a honvédséggel kapcsolatos írásokat, hisz ez a blog eredetileg a fegyvereseket ért jogsérelem, jogfosztás okán született.
Ma már sokakat az sem érdekel! Inkább csak pár embert.
Amiket áthozok az általában szomorú visszaemlékezések, több nekrológ, legalább addig újra emlékezek (meg akit érdekel) s egyben lesz.

Nem mondom azt, többé nem politizálok s többé nem lesz itt közéleti jellegű írás. Biztosan lesz. Majd egyszer! Nem tudom az időt.

Most elegem van a politikából, elegem van a gyűlöletből. Nagyon meg fogom még azt is, azokat is válogatni amihez, akikhez a közösségi hálón hozzászólok.
Látni is kevés politikai tárgyú írást akarok, ezért kilépek minden ilyen csoportból s ha kell megosztásokat is fogok tiltani. Van annyi rutinom, vagy a címből, vagy az első mondatból el tudom dönteni. Az én felületeimen, nem tűröm tovább az Orbáni retorikát senkitől!

6 megjegyzés:

  1. Fogsz még küzdeni, ha lesz reménysugár. A személyiségedből adodik, még a reménytelen helyzetben is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan. Sajnos igen. Nem bírok a véremmel.   De azért azt hiszem annyit tanultam ebből, hogy ezentúl alaposan megnézem azt a sugarat, tényleg reménysugár, vagy csak "parasztvakítás"?

      Törlés
  2. Hiába marcangolod magad Józsi... győzött a félelem az emberekben. Mit gondolsz, ha nem lenne a pokol ígérete, létezne e legalább egy Istenhívő? dehogy, a frásztól tesznek úgy minha hinnének, mert háha mégis van pokol...
    Engem az döbbent le, hogy egyik pártnak sincs egy konkrét jövőképe az országra nézve, ez senkit nem zavar, viszont a félelemre ennyire és ennyien begerjedtek. Ez lenne az dicső nagy magyar nép, aki áll az élet kihívásaival szembe? Tényleg el lehet azt hinni, hogy egy kormány meg tudja majd állítani azt a migrációs hullámot, amit a klímaváltozás fog okozni? Érdemes dolgozni, mert a politikai disznóságtól ott vannak a problémák, amiket meg kell oldani. Talán ideje irányt váltani, leszállni a hagyományos politizálásról (barbárokkal nem lehet elvharcot vívni).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van. Győzött a félelem. Meg a tájékozatlanság.
      https://index.hu/velemeny/2018/04/09/hogy_lehetett_ennyire_hulye_egesz_magyarorszag/
      Valahogy nagyjából így. Elfogadható, reális írás.
      Érdemes dolgozni, csak egyenlőre én nem látok kiutat. A meglévő ellenzék most is egymással hadakozik. Nem tanultak semmit!
      Kezdem azt hinni, első lépésben tényleg a jelenlegi ellenzéket kellene totálisan felszámolni, majd felépíteni egy teljesen újat. No de kikkel s miből? Vagy majd lesz a már most sokak által emlegetett "forradalom"? Ha lesz addig még hosszú az út és az biztosan nem az én utam. Én nem vagyok gyáva ember, de az esküm arra kötelez, hogy katonaként nem megyek a civilek ellen, de civilként meg nem megyek a katonák ellen!
      Hát majd "meglássuk"! A vak is "asztmonygya"! :)

      Törlés
  3. Nagyon el vagy keseredve, ahogyan én is. Nem arra számítottam, hogy valamelyik ellenzéki kormányt alakíthat, de arra igen, hogy többé nem lehet „kétharmad”, - bár szerintem soha nem is volt, mint ahogyan most sincs, a számok törvénye szerint.
    De határozottan merem mondani, ez az ellenzék megérdemli a sorsát, más kérdés, hogy mi nem ezt érdemelnénk. Nem sorolom miért: Te, én, a gondolkodni képesek mind tudjuk miért. Láttam, olvastam mennyit dolgoztál azért, hogy aki olvas, megértse mi a tét.
    Mégis ez történt, ennek ellenére az igazi döbbenet, mégsem ez volt számomra. Akkor állt késhegy a szívembe, és feszült meg minden idegszálam, amikor megláttam Orbán Viktor oldalán Semjént, amint teli torokból üvöltve, a kezével integetve énekelte: „Kossuth Lajos azt üzente..”
    Igen, neki azt üzente, hogy igaz keresztény létére helikopterrel járjon vadászni, amíg mások éheznek, és vigyorogva üljön, álljon, a miniszterelnök mellett, miközben évente alig hagyja el értelmes mondat a száját. Nem ő az egyetlen, de engem teljesen kihoz a sodromból, ha meglátom, egy nagydarab életerős ember, és 12 éven át az a kitűzött célja, hogy nőies félmosollyal a száján bólogasson a felettese mellett.
    Nem tudom mi lesz, valószínű folytatódik ez a tendencia minden téren, csak attól félek, hogy még az eddigieknél is bátrabban, hiszen megkapták rá a felhatalmazást. Az ellenzék meg olyan, amilyen, fő, hogy megkapják a fizetésüket.
    Tegnap én is megfogadtam, hogy sehol, és soha többé nem politizálok. Nem éri kapargatni, a gesztenye nagyon mélyen van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dühösebb vagyok annál, mint amennyire elkeseredett. Mindent el tudtam képzelni, de egy újabb kétharmadot nem. Az ellenzék összes pártja túlértékelte a támogatottságát. Nagyon elcseszték és ráadásul a vidékkel nagyon rosszul számoltak. Szépíthetik amennyire csak akarják, de én láttam itt Kaposváron, hogy a kampánymunkájuk nem sokat ért. Igazad van. Az ellenzék megérdemli a sorsát. Csak az a baj, hogy magukkal rántották a fél országot. Legjobb lenne, ha hónapokon belül valakik felszámolnák a jelenlegi ellenzék nagy részét és valakik meg nekiállnának egy teljesen új felépítésének. Kellene is ahhoz négy év. Ezekhez meg mindegy az mennyi van.
      Igen! Az a Semjén Orbán duó az valami undorító jelenet volt. Két, hatalomtól megrészegült gazember! Gazemberek, de iszonyatosan nagy baj van az ország erkölcsi moráljával is! Mert azért egy Kósát újraválasztani, hát ...
      Valószínűleg folytatódik. Tehát egyre rosszabb lesz az országnak. Mi lesz majd ha csökkennek az EU támogatások? Nem elég, hogy a klientúra hozzászokott a napi szintű csencseléshez, de amit eddig a magukévá tettek azt fenntartani sem olcsó. Máshonnét kell majd pénz. Na kitől? Egyvalamiben igaza van a Fidesz fiúknak. Le kell váltani az ellenzéket. Ha máris nem késő! Én biztosan nem fogom megtartani. Igen, a gesztenye mélyen van, valószínűleg nem is én fogom kikaparni, csak segítek benne, és bízom abban, hogy akiknek kikaparjuk az végre méltó lesz rá. Sokáig nem lehet halogatni a változás felé irányuló melót. Egy év és önkormányzati. Örülök, hogy nyomot hagytál! :)

      Törlés