Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. május 10., csütörtök

Ezt a kormányt érdemeljük. Nem jobbat!

Azt kell mondjam, hogy az országgyűlési választások a választóknak nem lehet egy kudarc, hanem a választók viselkedését elnézve az egy sikertörténet.
S hogy miért?
Azért, mert a választók a kampányidőszakban is, előtte is, és azóta is ugyanazokat a jól be nem vált
paneleket szajkózzák, és ezáltal azt a látszatot igyekeznek kelteni, mintha semmi közük nem lenne a választások végkimeneteléhez.
Mintha a Fidesz újabb győzelméhez, az újabb parlamenti kétharmadához csak az ellenzéknek volna köze másnak senkinek!
Pedig bizony köze van hozzá a választóknak is!
Mert én hajlamos vagyok elhinni azt, hogy a Fideszre szavazók egy jelentős része nem a Fidesz pártra szavazott, hanem a kormányra! Mert nem merték bekockáztatni azt, hogy egy bizonytalan összetételű, marakodó és széthúzó tömörülés alakítson egy kitudja miféle összetételű s erejű kormányt ami aztán vagy tud hatékonyan kormányozni, vagy nem! Én ezért nem hibáztatom őket, mert inkább a biztosra mentek a bizonytalan helyett.
Csak épp az a bajom, hogy akkor a választások előtt és pláne a kampányidőben nem csak az összefogást kellett volna követelni, hanem a kormányzóképesség felmutatását is. De nem! Ahol s akinek ez a kérdés elhangzott, ott a kérdezett egyből arra tért át, ő miként s hogy képzeli el a kormányzást, miket tenne, vezetne be. Mondták ezeket annak ellenére is, hogy mindnyájan tudták, tudtuk itt olyan nem lesz elképzelhető ahol egy párt jön ki kormányzóképes győztesnek. De azért elhallgattuk a mellébeszélést!
Ők meg örömmel beszéltek mellé.
Azt gondolom, most már megegyezhetnénk abban, hogy a Fidesz győzelméért elsősorban a Fidesz a felelős! Másodsorban meg az ellenzéke, beleértve az ellenzéki pártokat is és szavazóikat is! A kétharmadért szintúgy, de ott nagyobbrészt a Fidesz.
Mert kétharmados győzelmük nem lett volna a csalással egyenértékű választási törvényi feltételeikkel, és a konkrét választási csalásokkal!
De ezek a feltételek adottak voltak és látszottak igen régóta. Oszt hagytuk!
Most is hagyjuk. Továbbra is hagyjuk és sajnos az okok feltárása és azok megléte után az okok felszámolásának követelése helyett inkább bűnbakokat keresünk!
Bűnbak pártokat, bennük bűnbak pártfunkcionáriusokat!
Árulja már el nekem valaki, hogy mennyivel lesz könnyebben nyerhető a következő választás, ha most megszavazzuk bűnbaknak például az LMP-t meg Szél Bernadettet?
Vagy mennyivel lesz könnyebben nyerhető, ha az ellenzéki pártokon és képviselőiken rúgunk naponta kettőt, közben meg a Fidesz tegyen csak amit akar?
Továbbra is azt látom amit láttam eddig is. Széthúzást, marakodást, mutogatást, bűnbak keresést, bűnbakká nyilvánítást, egymás hibáztatását.
És ebben részt vesz az ellenzék összes pártja és az úgynevezett civilek is!
Néha nekem úgy tűnik, a civilek jobban elutasítják az ellenzéki pártokat, mint magát a Fideszt és a Fidesz fémjelezte rendszert.
Az eszem áll meg azon, hogy még manapság is felmerül mint kérdés Gyurcsány első milliója. Egy olyan országban ahol egy Mészáros Lőrinc egy év alatt megduplázza a vagyonát, ahol kinőtt a semmiből egy fiatal politikai garnitúra, akik egész életüket a politikában töltötték el, ott lettek multimilliomosok, milliárdosok.
Néha már nekem is az az érzésem, hogy a magyaroknak semmi szükségük nincs a jogállamiságra, az igazságosságra, a szabadságra a demokráciára.
Nem kell! Vér nélkül kiharcoltuk anno. Ezek elvették újból s hát nem lényeg!
Ennyit még kormány pénzben nem herdált el, nem lopott el és ennyi kárt még nem okozott egy sem, mint amennyit a Fidesz és Orbán vezette kabinetek okoztak, jogban, erkölcsben, demokráciában, kultúrában. Mostantól pedig folytatják!
Mi választópolgárok is folytatjuk. Egymás csesztetését, lejáratását a széthúzást.
Ezt a kormányt érdemeljük! Nem jobbat!
Orbán mostanra már felesküdött. Megint. Tapsoljatok neki! Folytatja! Megérdemeljük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése