Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. május 21., hétfő

Nem csak pénz kérdése (Beszélgessünk)

2018.05.21. Kaposvár

Nem mindig minden csak pénz kérdése.
Nem lehet minden esetben ráfogni dolgokra, hogy hát kérem erre most nincs pénz!

Lövök most nektek egy rövid sorozatot arról ami nem elsősorban pénz kérdése lenne, hanem odafigyelésé.
Odafigyelés, törődés és akarat kérdése volna.
No meg igényé. Igényességé.
Szóval sok jelzővel lehetne illetni azt, hogy minek a kérdése volna, csak épp egy nem igen kellene hozzá -pontosabban az eltüntetéséhez- az pedig a pénz.

Beszélgessünk róla? Szerintem beszélgessünk róla.
Nekem a nagy "kedvencem" a régi tűzfigyelő torony. Bonsai gyűjtők, nevelgetők figyelmébe ajánlom, mert az a lombos fácska benne van már a korban.
A termete ugyan nem mutatja, dúsabb táptalajon mint egy kőerkély már egy szálas fa lenne, de hát ott a magosban kevés a tápanyag, kevés a víz. Viszont pont ezek hiánya okán, no meg a szél szabad száguldása és a nap takaratlan ereje miatt, az a fácska bivalyerős ellenálló képességekkel bírhat.
Génállománya tán fajtanemesítőknek sem volna elvetendő!
Szedje (szedesse) le már végre valaki onnét mielőtt elpusztul, vagy ledől alóla a ház!
Ugye, hogy a leszedése nem pénz kérdése volna elsősorban?

Mint ahogy a többi sem. A seregben azt szokták mondani egyes parancsnokok az ilyenre, hogy: - a fene enné meg, a gaz már odébb tolja az épületet!
Azért azt megsúgom, ha az a cél, akkor sokat kell várni, mert lassú a folyamat.
Viszont annál gyorsabb a gyökérzet romboló ereje, ahogy fejlődik és szépen feszíti mállasztja a követ, téglát. Növeli a hézagot. Majd jön a víz, a fagy a szél, ...
Kedvencem még ebben a sorozatban a termetes kapuoszlopok tetejét uraló kőgolyóbisok talapzata alól kinövő dzsumbuj is. No meg a csatorna. Az tényleg festői!
Oda már érdemes volna feltenni és beültetni virágzó futós szegélynövényeket is, néhány szebb fajta kőrózsával. Ha csatorna, hát legyen kövér!
Ugye, hogy a leszedése, kiszedésük nem elsősorban pénz kérdése?

Mondjuk az is igaz, ha a tulajdonos, fenntartó nem túl igényes, tán kellene valaki, vagy valami hivatal nevében valaki, aki figyelmezteti.
Beszélgessünk róla. Az én szememnek ezek hát olyan városképet rontó, amúgy meg rongáló, kinövések, nemtörődömségek.
Én, aki egyszerű gondolkodással megáldott mezei pór vagyok, hát én úgy gondolnám, van ugye az önkormányzat kötelékében lévő közterület-felügyelet, s hát majd az ottani felügyelők, mert amúgy is a flaszteron cirkálnak, kiszúrják és szóvá teszik.
De vagy én gondolom rosszul, vagy ez már nem feladat és hatáskör (de szerintem az), vagy pedig számos fontosabb teendőjük akad s erre már nem futja az időből.
Nos hát akár erről is beszélgethetünk. Ha van kedved. No meg időd.
Nekünk akár ez is beleférhet a profilunkba. Neked meg más tennivalód nincs mint az, hogy legközelebb eljössz a meghirdetett beszélgetős összejövetelünkre.
Tudod. Ez volna köztünk a KAPO(C)S!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése