Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. május 24., csütörtök

Holnap beszélgethetünk

Holnap beszélgethetünk akár személyesen is.
Ha akarsz beszélgetni, ha kedved van hozzá!

Ehhez semmi más nem kell, mint hogy gyere el
-holnap (25. péntek) Kapos Hotel kocsiterem- és hozd magaddal a témát. A te témád.
No meg hallgasd meg a többiekét és mond el a véleményed. ne zavarjon a gondolat, hogy olyan társaságba kell menned ahol esetleg nem ismersz személyesen senkit.
Ezen segíteni lehet néhány perc alatt.
Én most is hoztam aktualitást. kaposvári képek. Ott a kedvenc tűzfalam. megsaccolni sem merem, hogy hány esztendeje éktelenkedik a bepucolatlan téglafal a jobb sorsa érdemes ház északi oldalán. Az okát sem tudom. Miért? Tán építenének mellé valami magas épületet? ha igen, alapos munkát végeznek a tervezéssel.
Vagy itt van a "kedvenc" -s egyetlen- aluljáróm! Az egy dolog, hogy telefirkálják a művészlelkek, akik azt képzelik magukról, tudnak rajzolni. Ezek a munkák sajnos graffiti kategóriában sem elődöntősek. De mint mondtam, ez egy dolog. A másik dolog a kosz, mocsok, szag. Vizelet és ürülék szag. No és a szemmel is látható nyomaik.

A másik , most már lassan vesszőparipám -nekem is- a közlekedési morál. Megint felszínre dobta az élet a rendőrség új (régi) módszerének bevetésével a civil megjelenésű, mozgásban is mérő s látó régi kamerák bevetésével.
Ez a kocsi a képen persze nem olyan, ez egy "közterületi alkotás". Ezt valaki (vélem a gazdája) kiállította mint egy modern kori műalkotást.
Lenne olyan akinek lenne dolga vele.
Nem a tulajdonosra gondoltam. Csak közbevetettem, mert ha be kellene tartani a törvényeket, rendeleteket, jogszabályokat, akkor elárulom, erre is van.
De visszakanyarodva a közlekedési kultúránkra és az elfogó autókra. Már meg sem lepett a dolog, hogy milyen sokan vetődtek rá a témára és kezdték el megint szidni a rendőröket. Nem lepett meg, mert van egy réteg, csak ki kell menni a forgalomba, akiknek semmi nem szent. Gyorsan mennek, agresszívek, nem adják meg az elsőbbséget, nekik nincs STOP, nincs piros, nincs gyalogátkelő, nincs semmi ami írott szabály. Nos ezek az elfogók pont az ilyenekre vannak szakosodva. nem csak a gyorshajtókra. Hogy ez sokaknak nem tetszik? Én pont leszarom!
Mármint hogy nekik nem tetszik. Nekem meg a viselkedésük nem tetszik. Ha a mondás igaz lenne -"aki hülye haljon meg"- akkor nem foglalkoznék velük. De sajnos ez a mondás messze nem igaz és zömében nem ők halnak meg, hanem a vétlenek.
Mint most ugye a mobilozó, jópofáskodó román sofőr Ceglédbercelen, aki a magával rántotta a halálba nyolc ártatlan utasát és még ugye a 35 árva, félárva gyermek meg a többi hátrahagyott. Kilenc életet elvett és hányat tett tönkre?
De "nem számít"! Na milyen sofőrrel találkoztam ma elsőnek a forgalomban? Bizony! Mobilozó. Jobbal mobil, ballal kormány kanyarodás közben, persze a kereszteződésben gyalogátkelő is volt, nyilván nem akart lassítani sem, mert ment mint a meszes! Amit külön rühellek az pedig az a tény, hogy ez is taxis volt. Egy ember aki ebből él és elvileg profi! Elvileg. Szerintem meg egy felelőtlen szar alak.
Mint ahogy azok is felelőtlen alakok, mert szándékosan hergelik a hiszékenyeket, akik teleirkálják a közösségi hálót olyan történetekkel, hogy a rendőrök, ezekkel az elfogó kocsikkal, szabályszegésbe hajszolják az előttük haladót. Én ezt kizártnak tartom! Egyrészt mert egy rendőr sem annyira hülye, hogy szándékosan okozzon, idézzen elő közúti veszélyeztetést, és ezzel kockáztassa a maga, járőrtársa és kívülálló civilek testi épségét, életét. Másrészt meg miért kellene ezt tenniük? Értelmetlen!
Enélkül is tele vannak az utak felelőtlen, meggondolatlan, agresszív szabályszegőkkel.

Az egyik olyan dologgal amivel ezzel kapcsolatosan jogos lenne foglalkozni és jogosan lehetne követelni, azzal viszont senki nem foglalkozik, senki nem említi fel.
Mégpedig azzal, hogyha már a mozgásban ellenőrzést valaki elrendelte, akkor elrendelhetnék azt is, hogy a már szükségtelen korlátozó táblákat vagy beszedjék, vagy legalább amíg nem indokolt a korlátozás addig takarják le!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése