Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 23., péntek

Becsapódás

Most nem politizálok. Nem furcsa? Nem mintha nem lenne miről agyalni, de mégsem teszem. Más ütötte meg a fülem. Mert mindig megüti valami.
Ez a műhold becsapódásos "buli" keltette fel a figyelmemet, leginkább a sok-sok vélelmezésen alapuló és ezért általam csak összehordottnak és semmit nem érőnek titulált információk miatt. Miért is?
Azért, mert egyrészről a pontos becsapódás helyét csak a légkörbe belépést követőn fogják tudni kiszámolni, másrészt azt mondják hogy hazánkat nem érintheti.
Egyrészt lövésük sincs hogy mit fog bombázni az utolsó hajtóanyag "cseppjeivel" beléptetett -amúgy irányíthatatlan- műhold, másrészt viszont állítják hogy az óceánba esik, ami esik. Mert ami nem, az viszont elég a vagy nyolcszáz kilométeres röppályán. Eléggé látványosnak ígérkezik. Másrészt viszont ami nem ég el, az ütheti a másfél mázsát is. Egyrészt a nagyobbik része, a vagy száz darabra hulló szatelitnek elég, másrészt több tucat darabja is elérheti a földet. Bár nem tudom, honnét veszik a teljesen ellenőrizetlen folyamatnak a vélelmezésen alapuló számadatait. Vegyük úgy hogy ez igen csak becslés. Szóval az a mintegy száz darab lehet jóval több is és a több tucatnál a "több" mikor kezdődik? Kettő, három, négy, vagy hány a "több"?
Na ebből a több tucatból, annak az esélye hogy valakit megtalál 1 a 3200-hoz.
Azért ez sokkal jobb esély, mint a lottó telitalálat. Mellesleg ha nem tudják, mennyi a "több", akkor hogyan jött ki az esélyszám? Főleg ha óceánba esik, ugye? Ne tessék holnap hajnalban kihajózni! Vagyis tessék csak mindenképp, ha koránkelő, mert látványos lesz. No! Nem kell félni. Egy régi vicc -vicc?- jutott eszembe erről a dologról.
- Mit kell tenni atomvillanás esetén?
- Jó alaposan meg kell nézni, mert olyat még egyszer úgysem lát az embernek fia.

Na, itt is ez a helyzet. Azaz csak kicsit ez! Mert itt jóval nagyobb az esély. Mit nagyobb? Itt van esély! Mert béke van. Nem kell beszarni emberek. Béke van!
Legfeljebb egy másik mondáson is módosíthatunk kicsit.
- Akkor is ha műhold darabok potyognak az égből!
.

4 megjegyzés:

  1. Egész éjjel nem aludtam. Most olvasom, hogy Kanadában esett le...csak tudnám, miért izgultam...

    VálaszTörlés
  2. Lehet hogy Kanadában meg azt mondják be a hírekben, hogy Magyarországon esett le :)

    VálaszTörlés
  3. Akkor azért nem láttam, mert Kanadára zuhant?
    Pedig éjjel kettőtől hanyatt fekve néztem az eget.
    Igaz, köztem meg az ég közt volt egy mennyezet. :))

    VálaszTörlés
  4. Azt nem értem, ha nem tudták meghatározni még kb. a becsapódás helyét sem, hogy a fenébe merték ahhoz bátorságot venni, meghatározni pontosan az egyik becsapódó darab súlyát. 136kg.

    VálaszTörlés