Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. május 16., szerda

Bajtársi találkozó

2017. május 19-én datált írásom.

Ez volt a következő bejegyzésem a MJ - Vándor blogon amelyiket "Hadban" címkével láttam el s írtam 2017 május 19-én. Ahogy azt megígértem, megkezdtem s immár folytatom a katonai tárgyú, emlékű írások áttelepítését erre a blogra.
Végre nem szomorú esemény. Sőt!
Itt a helyük. Itt is! Emlékezzünk!

Bajtársi találkozót tartottunk ma.
Sok-sok év után, újra a volt laktanyánk kerítésén belülre kerültem, kerültünk, mi a hajdan volt légvédelmiek. Mi, a valamikori Légvédelmi vezetési Század dolgozói és a valamikori hadosztály Légvédelmi Főnökség dolgozói. Tizenhárman találkoztunk ma.
Még mondja ezek után bárki is, hogy a tizenhármas szám az nem szerencsés! Tizenhárman.
Kicsinek tűnik ez a szám, de tudni kell, a század nem volt nagy létszámú erő, csak erő! Néhányan most nem tudtak eljönni, néhányan már nem jöhettek és nem is fognak ebben az életben!
Előttük is tisztelegtünk!
Skoda László őrnagy (†) Berta István százados (†) Link Gábor százados (†) Pordán Jenő zászlós (†) Molos Sándor zászlós (†) Radó György törzsőrmester (†)
A bajtársi találkozó apropóját az adta, hogy újra avassuk a Jedlik Ányos Légvédelmi vezetési Század emléktábláját és hát, hogy ennek ürügyén találkozzunk végre, beszélgessünk egy jót.
A helyszínt, a zenekari aláfestést és az ebédet a Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred biztosította. Köszönet érte az ezred parancsnokának, s mindazoknak kiknek velünk, miattunk feladata akadt.
Mi, tizenhárman, abban is egyetértettünk, hogy legközelebb jövő év májusában, s utána is, minden év májusának utolsó előtti pénteki napján meghirdetjük a találkozót, közel a Magyar Honvédelem Napjához. Épp úgy, mint most. Közülünk, ki tud jön, ki most nem tudott, reméljük akkor majd jönni tud, kit még keresünk, mert elsodorta az élet, reméljük akkorra megkerül.

Ui.: A fentekhez tenném hozzá, mert ugye aktuálissá vált, hogy az idei esztendő dátuma 2018.05.25-e lesz. Bajtársak! Ki olvassa, hamarosan számíthat -szerintem még e héten-, a jelentkezésemre, vagy elektronikus levélben, vagy telefonon.

3 megjegyzés:

 1. Jelentem!
  Ahogy ígértem a záró mondatomban, az értesítéseket kiküldtem 16-án éjszaka, várom a válaszokat. :)

  VálaszTörlés
 2. Jó egészséget és összetartást kívánok nektek Józsi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm! Bízom benne, hogy legalább annyian összejövünk mint esztendeje, és kik valami okból nem tudnak jönni, most jönnek azok kik az emléktábla avatásánál nem tudtak ott lenni. :)

   Törlés